beni bu kadın zayıflattı

30 Mayıs 2011 Pazartesi




Merhaba arkadaşlar.
bu hafta yazı giremedim rahatsızlandım malum grip salgını var. Havalar malum bir sıcak bir soğuk dengemiz bozuldu. Diyete devam ediyorum. Bu sabah tartıldım ve bir hafta koruma döneminden sonra yeniden eksi haneleri görmeye başladım. Artık diyet ve sağlıklı öğünlere alıştım. Ama bunun yanında hareket şart. Eğer hareketsiz bir yaşam içinde diyet yapmaya kalkışırsanız sonunuz hüsran olur. Günde 30 dakika ile 45 dakikanızı spora ayırmanız çok önemli. Eğer benim gibi ev hanımı iseniz, ve dışarıda yürüş yapmak size zor geliyorsa birde sizi engelleyecek birde küçük çocuğunuz varsa spor yapmak zor olabilir. Ama ben bunada bir çare buldum. Beni kısa sürede zayıflatan bir spor bu hepinizin zaman ayırabileceği, çok güzel bir spor. Artık yürüyüş için dışarı çıkmanıza da gerek yok. Evinizde, hemde hiç bir spor aletine gerek kalmadan, spor salonlarına para harcamadan evinizde her boş vaktinizde, bu sporu yapabilirsniz. bunun için size lazım olan tek şey internet. Eğer firefox kullanıyor ve video indirme eklentiniz varsa bu videoları indirebilirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=zGKpTIFlCQM&playnext=1&
list=PL1AA01FFFE6375807 işte size link bu linki tıklayıp hemen yürüşlerinize başkayabilirsiniz. bu izlediğiniz 12 dakikalık yürüyüş sizi 1 km yol gezdirecek. bunu gibi bir çok video var. 10 dakşdan fazla olan videloları izleyin ve hemen yürümeye başlayın. her bir video 1 millik yürüşlerdir. ve bunun devamını getirip her gün 4 yada 5 km yürüyebilirsiniz. hemde evinizde. günde yakacağımız kalori ise 200-300 kalori civarındadır. E ne duruyorsunuz hadi Leslie Sansone ile Walk Walk yapmaya başlayınnn

İLAÇLA DEĞİL BİTKİLERLE ZAYIFLAYIN

25 Mayıs 2011 Çarşamba


herkese merhaba.
Bu gün sizlere nasıl zayıfladığımdan ve hangi destek ürünleri kullandığımdan bahsedeceğim.
Dünde bahsettiğim gibi ben diyetisyen değilim. faydalı olduğuna inandığım destekler aldım. diyetisyene gitmedim. 4 ayda 20 kilo verdim. geriye kalan son 7 kilomuda burada sizlerle vermek istiyorum.

Öncelikle diyete başlamanız gerekiyorsa yemek yemeyi düşünmekten vaz geçip sadece hedef kilonuzu düşüneceksiniz. diyelim ki 70 kilosunuz ve 10 kilo fazlanız var 60 kilo olmak istiyorsunuz . Bu 10 kiloyu nasıl vereğinizi düşünürken aynı zamanda size galip gelmeye çalışan yemek yeme dürtüsü ile savaş veriyorsunuz. Hemen hedef kilonuza odaklanın. hedef kilonuzu düşünün. Kendinize bir hedef zaman seçin. 10 kilonuzu 2 ay gibi bir zamanda vermeyi hedefleyin. ve iki ay sonrasını düşünün. İnsanların size nasıl bakacağını, aynalarla barışmayı, istediğiniz elbiseyi hayal edin. ve her zaman istediğiniz kiloyu düşünün. İnanın bu çok işe yarayacak.

Gün içinde yeme planınızı yapın. Yemek yemekten daha çok sıvı alımınızı arttırın.
Ben öyle yaptım. Sıvı alımınızı arttırmak için size 2 önemli tarif vereceğim. Bu tarifler öncelikle sıvı alımınızı sağlayacak ve hemen akabinde metabolizbanızı hızlandıracak. zayıflamanızı kolaylıştaracak. Ayrıca iştahınızıda oldukça azaltacak.

Tarif 1: ELMA KÜRÜ
1-elma 4 parçaya bölünecek
yarım limon 2 parçaya bölünecek
1 kabuk tarçın ve bir adet tane karabiber


Bu 3 malzemeyi 2 litre suda elmalar yumuşayıncaya kadar kaynatın. elmalar yumuşadıktan sonra ocağı kapatın ve bu karışımın içine hazır satılan dilediğiniz bir marka form çayı (sallama)
ve yine dilediğiniz bir marka 2 tane (sallama) yeşil çay ilave edin ılıklanıncaya kadar bekleyin. ve tüketmeye başlayın.


TARİF 2: MAYDANOZ KÜRÜ

1 tutam maydanoz sapları ile
1 tutam kiraz sapı
1 tutam mısır püskülü
yarım limon

maydanozu elinizle bölün, ve diğer malzemeleride bir tencere veya geniş bir çaydanlıkta 1 litre suda kaynatın. kaynamaya başladıktan 60 saniye sonra kapatın. ve ılıklanınca içmeye başlayın

verdiğim bu 2 tarifi dönüşümlü olarak her gün yapın ve için.
2 tarifi aynı gün yapmayın tansiyon sorunu yaşanabilir.
Eğer bu tarifler size baş dönmesi ve halsizlik yaparsa 2 gün ara verin ve yeniden başlayın.

Bu kürler benim çok işime yaradı. Dünde bahsetmiştim su içmeyi sevmediğim için gün içinde sıvı alımını ve toksinlerini atımını , iştahın azalmasını, metabolizmanızın hızlanmasını sağlıyor.

Ben denemenizi ve bunun yanında diyet menüleri ile destkelemenizi şiddetle tavsiye ederim

sevgilerimle.

24 Mayıs 2011 Salı

yemeden önce düşünmek




Kİm sevmez ki yemek yemeyi ahh ahh. Elimize ne geçerse yedik durduk öyle değil mi?

eveeettttttttt der dediğinizi duyar gibiyim. Ama bunun size ne getirisi oldu bir kere olsun düşündünüz mü?


Önceyi unutalım ve artık düşünmeye başlayalım. Bir anlık damak zevki yüzlerce kalori alımına neden oluyor.Sonra gelsin kilolar... Giydiğiniz yakışmaz, tartıya çıkamaz aynaya bakamaz olursunuz. Bİr anlık düşünmeden yemek alınan kilolarla sonuçlanıyor.
Ben diyetisyen değilim. Ama artık bir çok diyet kültürünü yemiş yurmuşluğum vardır.

Herşeyi denedim yalnız zayıflama ilaçları hariç. Hiç bir diyetesyene de gitmedim. bunu sadece kendimizle alakalı olduğunu biliyorum. Üstüne birde para vermekye gerek yoktu.

O yüzden yazımın başlığı gibi düşünmeye karar verdim. önce düşünmeyle başladım. Bana yemek yemenin ne getirisi olmuştu. cevap veriyorum kilolarrrrrrrrrrrrrrrrr

Bu kiloları vermek kolay mı oldu sanıyorsunuz. olmadı tabi ki. Ama Yemek yemeden önce yada kilo aldırıcı yemekler yemeden önce düşüdüm. Bunu faydası oldu hemde çok oldu.

Yapacağınız şey çok küçük bir şey. önünüze gelen tabağa biraz bakın. içinde neler olduğunu düşünün. size kilo aldıracak bir yemek mi yoksa zarasız mı olduğunu biraz düşünün. çok zaman almayacak. 30 saniye yeterli. Ve vereceğiniz karar çok önemli. Unutmayın. Boğazımızdan geçen her lokma matematiksel bir işlem gibidir. boğazınızdan geçer, mideye yerleşir ve ondan sonra dağılmaya başlar. bir kısmı ödem yapar su toplatır. bir kısmı yağ olarak depoya geçer bir kısmıda atılır. Sabah tartıya çıktığınıda Artı görürseniz yanlış yoldasınız demektir. Düşünmeden yenilen her yiyecek sizin hayatınıza eksi olarak yazılır ama tartıya artı olarak yerleşir.

lütfennnnnnnnnnnnn biraz düşünün hiç bir şey kaybetmezssiniz.

sağlıcakla

su içmek işkence mi geliyor o zaman okuyun


Tekrardan merhaba.
Diyet yapmanın en kötü taraflarından biride kilolarca su içme mecburiyetidir.
Açıkçası ben çok su içen biri olmadığım için belkide çok kilo aldım.
Su içmek adeta işkence geliyor bana. Ama vucutta ki fazla atıklar yağlar, tuzlar v.s hep su ile atıldığı için günde en az 2.5 litre su tüketilmesi gerektiği söyleniyor. Doğruluk payı çok fazla.
Peki benim gibi su içemeyenler su içmeyi sevmeyenler ne yapacak.
işte sizlere küçük kolay su içmeyi sevdirecek bir öneri.
yarım limon
bir yemek kaşığı elma sirkesi
bir şişe meyveli soda
ve 1.5 yada 2 litre su
bu üç malzemeyi bir sürahiye yada her hangi bir şişeye doldurun.üzerine de suyu ilave edin.
ve gün içinde tüketin. aldığınız limon tadı ve meyveli soda aroması size hem ferahlık verecek hemde gün içinde tüketmeniz gereken su ihtiyacınızı en faydalı şekilde karşılayacaktır.
Özellikle yaz aylarında sevilen bir içecek haline gelecektir.İdrar atımınız çoğalacak kendinizi hafif hissedeceksiniz.
Özellikle iştahı baskılayab bir içecektir. Yemeklerden önce, atıştırma ihtiyacı duyduğunuzda, asitli bir içeceğe karşı koyamadığınız zamanlarda bu içecek gerçekten bir kurtarıcı olacaktır.
Denemesi neredeyse bedava maliyeti oldukça düşüktür.
bence bu günden başlayın derim .

merhaba

herkese merhaba aylar önce karar verip çıktığım bul yolculukta yolun sonuna bu kadar yaklaşacağımı hayal bile edemezdim. 86 kiloda artık herşeyin bittiği bir noktada başladım. ve aradan 4 ay geçti 20 kilo vermiş bulunmaktayım. bunu nasıl mı başardım. ilerde bunları sisinle yavaş yavaş paylaşıcam.

günlük diyet menülerimle. ve haftalık kilo takibiyle sizlerle olucam. aslında amacım kocaman bir aile olarak büyümek. diyet deneyimleri almak. bir çok azimli hanımla birlikte güzel bir şeyler oluşturmak istiyorum.

hepinizi bekliyorum
yeniden buluşmak dileğimle